Reparatie Synology NAS

 

#wijreparerengewoonalles

 

Dus ook uw defect Synology NAS

In dit artikel wordt beschreven hoe uw Synology NAS gerepareerd kan worden als deze niet opstart en de blauwe led blijft knipperen samen met de oranje status led. Dit probleem blijkt te maken te hebben met de Intel C2000-processor. Het wordt ook wel de Intel Atom c2000 bug genoemd.

Om het probleem op te lossen, is het mogelijk om een weerstand toe te voegen of een transistor te vervangen. Voor deze reparatie bieden wij een reparatie aan voor €100,- inclusief het vervangen van de batterij. Zodat uw onmisbare NAS weer een tijdje door kan.

Om te beginnen moet de behuizing van de Synology NAS worden geopend en moet het moederbord worden verwijderd. Op het moederbord moet de CR1220 lithiumbatterij worden verwijderd en vervangen door een nieuwe batterij. Vervolgens moet de transistor en worden vervangen en een weerstand worden gesoldeerd.

De transistor die vervangen moet worden, is de BC847B. Voordat de transistor wordt vervangen, moet eerst de oude transistor worden verwijderd. Dit kan worden gedaan met behulp van een soldeerbout die de juiste temperatuur heeft en soldeertin.

Wanneer de oude transistor is verwijderd, kan de nieuwe transistor worden geplaatst. Zorg ervoor dat de transistor op de juiste manier wordt geplaatst en soldeer deze vast op het moederbord.

De weerstand, een 1/4w 100 ohm resistor wordt gemonteerd op een ander deel van het moederbord

Tot slot moet de behuizing van de Synology NAS worden gesloten en kan deze worden opgestart. Na de reparatie zou de Synology NAS weer moeten werken zoals normaal.

Het repareren van een Synology NAS kan lastig zijn als je niet bekend bent met de technologie of als je niet beschikt over de juiste gereedschappen. Als je twijfelt over je eigen capaciteiten, is het raadzaam om een professional in te schakelen. Het bedrijf dat deze reparatiedienst aanbiedt, kan een goede optie zijn als je geen ervaring hebt met het repareren van Synology NAS-apparaten.

Dus mocht u van plan zijn uw Synology door ons te laten herstellen, neem gerust contact met ons op.

 

Microscoop Reparatie ALmelo Synology reparatie
Transistor Reparatie Almelo Synology
Moederbord Synology